Activiteiten

Iedere donderdagmiddag is er in de winkel handwerkcafé. Tussen 14.00 en 16.00 uur staat de koffie en thee klaar. Dus neem je eigen handwerkje mee en schuif gezellig aan! Deze middagen zijn gratis maar alleen voor klanten die hun materialen hebben aangeschaft in de winkel van Jeannette.

Op zaterdag 23 november komt Christel Smallegange naar Katwijk voor 2 workshops. Christel (misschien ken je haar beter als Chrizknitz) is een hele enthousiaste dame die de verschillende technieken heel goed kan overbrengen op de cursisten.  In de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur is er de workshop Versiertrucs.

 

Tijdens deze workshop leer je je breiwerk nét dat beetje extra te geven met haak- en borduurwerk. We gaan o.a. randjes haken op de ribbels van het proeflapje en een aantal borduursteken oefenen zoals de “Franse knoop” voor het borduren van bijvoorbeeld roosjes en de lange kettingsteek voor het maken van bloemetjes.

Benodigdheden (zelf meenemen):

 • Haaknaald nr. 2,5 – 3 – 3,5
 • Breinaalden nr. 3 – 3,5
 • Schaar
 • Borduurnaald

Inbegrepen:

 • Restjes wol om mee te werken
 • Handout

Niveau:

De workshop is geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde breister en haakster.

De kosten voor deze workshop bedragen 30 euro.

In de middag (van 13.30 tot 15.30) is er de workshop Portugees breien;

Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de nld in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit!
Het grote voordeel van deze manier van breien is het feit dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten!

Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten.

Benodigdheden (zelf meenemen):

 • rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5mm
 • schaar

Inbegrepen:

 • 1 breipin
 • restjes wol om mee te oefenen
 • handout

Niveau:

De workshop is geschikt voor iedereen, van beginnend breister tot gevorderde breister.

De kosten voor deze workshop bedragen 30 euro.

Wanneer je aan beide workshops deelneemt dan kun je een lunch bijboeken. Voor de hele dag zijn de kosten dan 75 euro.

Voor alle workshops geldt dat je aanmelding definitief is wanneer het workshopgeld is voldaan. Je kunt je aanmelden in de winkel of via info@dewinkelvanjeannette.nl

 

 

De winkel van Jeannette
Secr. Varkevisserstraat 126
2225 LG Katwijk
T 071-8700115
E info@dewinkelvanjeannette.nl

KVK: 51657759 - BTW nr.: NL092779153B01 - Algemene voorwaarden - Copyright © 2019